Kulttuuri vahvasti mukana

Kulttuuri vahvasti mukana

TIEDOTE 18.4.2012, julkaisuvapaa heti

Hanhikivipäivät on kerännyt laajaasti kannustusta kulttuurin kentältä. Keskiviikkoaamuun mennessä jo 80 maan eturivin näyttelijää, muusikkoa, kirjailijaa ja muuta kulttuurielämän vaikuttajaa on ilmoittanut tukevansa Hanhikivipäiviä ja Hanhikivenniemen säilyttämistä ydinvoimavapaana alueena.

Kulttuurilla on vahva sija myös Hanhikivipäivien ohjelmassa. Lauantai-iltana Pauhasalissa nähdään Rospuutto -ammattiteatteriryhmän ekologinen trilleri Sarasvatin hiekkaa, joka kietoutuu ilmastonmuutoksen kerrannaisvaikutusten ja rannikolle rakennettujen ydinvoimaloiden dramaattisen yhtälön ympärille. Esitys perustuu kirjailija Risto Isomäen samannimiseen romaaniin, jonka pohjalta sen on dramatisoinut ja ohjannut Hanna Kirjavainen. Isomäki on myös itse saapumassa Hanhikivipäiville ja seuraa näytöstä yleisön joukossa, käyttäen esityksen jälkeen puheenvuoron.

Hanhikivipäivien musiikillisesta annista vastaa pitkän linjan näyttelijä-laulaja Eija Ahvo yhdessä pianisti-laulaja Tuija Rantalaisen kanssa sekä mm. puolankalainen Valituskuoro Puolangan Purnaajat.

Hanhikivipäivät järjestetään Pyhäjoella 5.-6.5.2012. Koko perheelle suunnatun tapahtuman teemana on tänä vuonna Risukko vieköön, joka nostaa esiin Hanhikivenniemen monimuotoisen luonnon ja muistuttaa, mikä arvo ryteiköillä voi olla. Tapahtuman järjestää Pro Hanhikivi ry, joka toimii Hanhikivenniemen säilyttämiseksi ydinvoimalaitoksesta vapaana luonto- ja virkistysalueena. Yhdistys on perustettu vuonna 2007 ja siihen kuuluu tällä hetkellä yli 300 jäsentä.

Rospuutto-ryhmä: Sarasvatin hiekkaa Pauhasalissa la 5.5. klo 18. Liput 15 €.
Ohjelma ja lippuvaraukset: www.hanhikivi.net/paivat.